Joulukalenteri - luukku 18

Joulukalenteri - luukku 18 - Yhteinen Pälkäne

Piparin tuoksua kotiin! Monelle joulu alkaa piparien leipomisesta. Ne tuoksut! Ja mikä onkaan ihanampaa kuin napostella piparitaikinaa leipomisen lomassa!

Perinteinen pipariresepti joulun tunnelmaan:

Aineet:

  • 2 dl siirappia
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 11 dl vehnäjauhoja

Ohje:

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään jäähtynyt siirappi-mausteseos, voi-sokeri-munavaahto, kerma ja jauho-soodaseos. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna piparien jäähtyä. Säilytä ne kannellisessa purkissa. Voit myös pakastaa piparit.  

Resepti sivulta https://www.meillakotona.fi/reseptit/joulupipari

Pipareiden leipominen on myös ihana tapa jakaa joulumieltä. Leivo ylimääräinen satsi ja vie naapurille tai ystävälle pieni joulutervehdys.