Joulukalenteri - luukku 18
Piparin tuoksua kotiin! Monelle joulu alkaa piparien leipomisesta. Ne tuoksut! Ja mikä onkaan ihanampaa kuin napostella piparitaikinaa leipomisen lomassa!
Perinteinen pipariresepti joulun tunnelmaan:
Aineet:
- 2 dl siirappia
- 1 rkl kanelia
- 2 tl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1/2 tl maustepippuria
- 1 tl kardemummaa
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl ruokasoodaa
- 11 dl vehnäjauhoja
Ohje:
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään jäähtynyt siirappi-mausteseos, voi-sokeri-munavaahto, kerma ja jauho-soodaseos. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille.
- Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna piparien jäähtyä. Säilytä ne kannellisessa purkissa. Voit myös pakastaa piparit.
Resepti sivulta https://www.meillakotona.fi/reseptit/joulupipari
Pipareiden leipominen on myös ihana tapa jakaa joulumieltä. Leivo ylimääräinen satsi ja vie naapurille tai ystävälle pieni joulutervehdys.