Meillä oli Yhteinen Joulu

Pikkuenkelit Yhteinen Joulu -tapahtumassa

Jouluaattona 24.12.2024 vietettiin toista kertaa peräkkäin Yhteinen Joulu -tapahtumaa. Tänä vuonna tapahtumaa vietettiin Onkkaalan seurakuntatalolla. Yhteisön voimin, Pälkäneen seurakunnan ja Yhteinen Pälkäne -hankkeen avulla toteutettuun juhlaan osallistui noin 20 vapaaehtoista ja 30 juhlavierasta. Vapaaehtoisten joukossa oli niin joulupakettien kokoajia ja lahjoittajia kuin ruoanvalmistajiakin, ja moni osallistui myös itse tapahtuman järjestelyihin.

Ruoka-aineet saatiin lahjoituksina paikallisilta yrittäjiltä. Ruokien valmistuksesta vastasi Seppo Rinne yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Lisäksi Kostiakeskus toimitti itse tehtyjä kortteja kaikille osallistujille. Monet paikalliset toimijat lahjoittivat niin muistamisia lahjakasseihin kuin koristeitakin juhlaa varten.

Tapahtuma alkoi joulurauhan julistuksen kuuntelulla, ja iltapäivän ohjelmaan kuului lisäksi muun muassa jouluevankeliumi, joululounas, musiikkiesitykset, yhteislaulut ja kahvitarjoilu ja joululahjojen jako mukavine keskusteluineen.

Yhteisöstä voimaa jouluunkin

Yhteinen Joulu oli jälleen onnistunut ja lämminhenkinen tapahtuma, jossa ihmiset pääsivät paitsi nauttimaan herkullisesta ruuasta, myös toistensa seurasta, mikä monille osallistujille olikin se tärkeämpi osuus. Tilaisuudessa kerätystä palautteesta huokui kiitollisuus: “Aivan uskomatonta, että on vielä ihmisiä jotka ahertavat toisten puolesta! Ruoka oli loistavaa ja ohjelmaa sopivasti. Kaunis kiitos!” kirjoitti yksi osallistujista. Toisen palaute kuului “ Tuhannet kiitokset ihanasta joulujuhlasta. Ohjelma ihana näin yksin asuvalle.”

Erityisen tärkeää oli myös vapaaehtoisten hyvä henki ja yhdessä tekemisen ilo. Hyvin todennäköisesti Yhteinen Joulu saa jatkoa jälleen ensi jouluna.