Vapaaehtoisten aamupäivä: yhteistyötä ja vaahtokarkkeja

Yhteinen Pälkäne tapahtuman haaste

Luopioisten seuratalolla vietettiin lauantaina 16.03.24 mukavaa vapaaehtoistoimijoiden yhteistä aamupäivää. Seuratalo täyttyi reilun parinkymmenen Pälkäneen alueella vaikuttavan vapaaehtoistoimijan energiasta ja iloisesta puheensorinasta heti aamukymmeneltä.

Aloitimme ohjelman pullakahvien ja tutustumisen merkeissä. Parin kanssa vaihdettiin aamun kuulumiset ja sitten kukin sai esitellä parinsa koko ryhmälle. Kun kaikki oli esitelty lyhyesti, siirryttiin pieniin ryhmiin. Legopalikoilla arvotut ryhmät pääsivät juttelemaan aiheesta ”Minä vapaaehtoisena”. Vilkas keskustelu täytti salin, ja vapaaehtoistyöstä keskuteltiin monelta eri kantilta.

Hankkeen esittely pidettiin vasta näiden ryhmätehtävien jälkeen, mikä olikin hyvä idea, sillä jopa siitä nousi kysymyksiä ja erinomaisia haastavia kommentteja, joista me hanketiimissä saamme monenlaista uutta ajateltavaa.

Aamupäivän toiminnallisesta osuudesta vastasi vaahtokarkkihaasteen nimellä kulkenut tehtävä, jossa ryhmissä oli tehtävänä luoda spagetista mahdollisimman korkea torni ja kiinnittää vaahtokarkki sen huipulle. Ryhmissä saatiinkin aikaan mitä uskomattomampia torneja ja muitakin rakennelmia, jotka kukin ylsivät jos eivät nyt ihan taivaisiin, niin ainakin luovuuden huipulle asti!

Lounasta odotellessa juteltiin vielä vapaasti ja ideoita lähti lentoon mm. kevään luontoliikuntapäivää (la 18.05.24 Luopioisissa) ajatellen.

Yhteinen aamupäivä huipentui herkulliseen Pöllökartanon väen tekemään keittolounaaseen ja kahvitteluun, jonka äärellä keskustelu ja ideoiden vaihto jatkuivat. Tapahtuma päätettiin yhteiseen loppupiiriin, jossa jaettiin kiitokset ja ajatukset päivästä kiitollisuuskiven avulla.

Kohtaamisia valmiissa pöydässä

Tapahtuman tarkoitus oli tarjota osallistujille - jotka itse järjestävät monenlaista toimintaa toisille - mahdollisuus kerrankin tulla valmiiseen pöytään. Tavoitteena oli myös tutustua toisiin ja inspiroitua yhteisestä tekemisestä, ja loppupiirin palautteen perusteella tässä onnistuttiin ihan kelvollisesti. Tapahtuma oli osallistujien mukaan hauska ja ihmisten energia tarttuvaa.

Kiitos kaikille osallistuneille ja erityisesti teille, jotka olitte ensimmäistä kertaa hankkeen tapahtumassa mukana! Toivottavasti tulette toistekin!