Yhteinen Pälkäne 2 -hanke alkaa

Kuva lehdestä, kuva Rebekka D, Pixabay

Yhteinen Pälkäne -hanke saa jatkoa! Ensimmäinen hanke toteutettiin menestyksekkäästi ajalla 08/2021–05/2023, ja se sai paljon kiitosta niin yhdistyksiltä kuin kuntalaisilta. Ihana Pälkäne -tapahtuma kesällä 2022 oli ehdottomasti yksi hankkeen huippuhetkistä, ja saimme myös Pälkäneen kunnalta arvostusta merkittävästä työstämme.

Hankkeen päätyttyä huomasimme, että tarve jatkumiselle on suuri. Palautekysely, kehittämiskeskustelut ja loppuseminaari vahvistivat tämän tarpeen. Siksi olemme nyt iloisia voidessamme kertoa, että Yhteinen Pälkäne 2 -hanke on käynnistynyt!

Tässä uudessa vaiheessa keskitymme erityisesti kyläasumisen kehittämiseen, yhdistysten vuorovaikutuksen ja yhteistyön vahvistamiseen sekä kylien elinvoiman lisäämiseen. Hanke tuo yhteen paikalliset yhdistykset, asukkaat ja nuoret aktivoiden heitä sekä edistäen verkostoitumista ja yhteistyötä.

Hankkeella pyrimme löytämään ratkaisuja Pälkäneen haasteisiin, kuten vuokra-asuntojen puutteeseen, työvoimapulaan ja nuorten maaltamuuttoon. Samalla pyrimme hyödyntämään alueen vahvuuksia, kuten upeaa sijaintia, puhtaita vesistöjä, monipuolisia ulkoilumaastoja ja elävää maaseutua.

Yksi hankkeen painopistealueista on myös digitaalisten sovellusten hyödyntäminen alueen asukkaiden osallisuuden lisäämisessä ja rakenteellisten haasteiden ratkaisemisessa. Toisena ratkaisuna haasteisiin kehitämme pop up -tyyppistä, riippumatonta vapaaehtoistoimintaa.

Yhteinen Pälkäne 2 -hanke on käynnistynyt ja jatkuu aina vuoden 2025 loppuun asti. Pysy kuulolla täällä nettisivuillamme ja seuraamalla somekanaviamme Facebookissa ja Instagramissa.